יינות

יינות

ין הוא משקה משכר המיוצר מענבים. היין נוצר בעת תסיסה אלכוהולית של תירוש, כאשר הסוכר מומר בתהליך מטבולי על ידי שמרים לאתנול (המכונה כוהל או אלכוהול) ולפחמן דו-חמצני.

תהליך ייצור היין היה קיים עוד בימי קדם, כאשר התברר כי מיץ או פרי עוברים תהליך שבסופו נוצר משקה משכר. מאז ימי קדם יש ליין התייחסות רבה בתרבות האנושית. פעמים רבות יש ליין תפקיד באירועים חברתיים ובאירועים דתיים. בדומה למשקאות חריפים אחרים, את היין נהוג להגיש בכוס יין. שתייה מרובה של יין גורמת לשכרות ועליצות בטווח הקצר אך בטווח הארוך צריכת אלכוהול מוגזמת עלולה לגרום לנזקים בריאותיים. עם זאת, בשתייה מתונה, מועיל היין האדום במניעת מחלות לב. בעל המלאכה המייצר יין מכונה "יינן".

יש כאן 77 מוצרים

מציג 1 - %to מתוך 77 מוצרים

סננים פעילים

טפרברג וויז'ן מרלו
תצוגה מהירה תצוגה מהירה

טפרברג וויז'ן מרלו

‏30.00 ₪

יין אדום יבש, 100% ענבי מרלומקור הענבים: כרם שפלת יהודה, בציר מכני בשעות הבוקר המוקדמות.

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני.

הענבים עברו הפרדה של השדרות ולאחר מעיכה עדינה הועבר התירוש עם הקליפות והחרצנים למיכל נירוסטה להתחלת התסיסה האלכוהולית, בטמפרטורה של 25 מעלות למשך 7 ימים.

לאחר סיום התסיסה האלכוהולית, היין הועבר למיכל אחסון והקליפות נסחטו על ידי "פרס פניאומאטי" בצורה עדינה לאותו מיכל, לתחילת התסיסה המלולאקטית (תסיסה אשר מיועדת לייצב ולרכך את היין).

היין התבגר עם עץ אלון צרפתי ואמריקאי למשך של 3 חודשים.

*התמונה להמחשה בלבד.